historien-bg.jpg

Historien bag bazaren

Bazar vest dengang og i dag

Historien bag

 Historie

Bazar Vest blev etableret på privat initiativ af Ejendomsselskabet Olav de Linde i 1996 og har siden udelukkende været et privat integrations- og beskæftigelsesprojekt uden offentlige støttemidler. Hovedidéen bag bazarprojektet var et ønske om at tilføre anderledes beskæftigelses- og integrationsmuligheder for beboerne i det udsatte Gellerupområde.

Over 23 år er der efterhånden gået siden bygningerne fra den tidligere varmekedelfabrik på Edwin Rahrs Vej 32 blev renoveret og nyindrettet. Den velbesøgte labyrint af overdækkede bazargader og markedspladser, har bevist bazarkonceptets bæredygtighed. Bazar Vest er i årenes løb blevet væsentligt videreudviklet, opgraderet og udbygget, senest i 2009.

 

Bazar Vest i dag 

Den 11.000 m2 store udvidelse mod nord fra 2009 har med sin anderledes udformning, hvor butikkerne har deres egen indgang ud mod et stort åbent torve- og parkeringsområde, givet Bazar Vest mulighed for også at tilbyde en række butiks-, service- og værkstedslejemål, som ikke kunne tilbydes i det oprindelige Bazarafsnit. 

Siden den spæde start har Bazar Vest udviklet sig fra den eksotiske handelsplads til også at blive både et væsentligt regionalt trækplaster med stor turismetilstrømning og til en katalysator for det positive kulturmøde. 

Bazarkonceptet, som mange af Gellerupområdets etniske minoriteter mere eller mindre kender fra deres eget oprindelsesland, har vist sig at være ideelt for personer med lyst til at prøve at starte egen virksomhed, men som måske endnu ikke vover at tage det helt store spring.

Ejendomsselskabet Olav de Linde er initiativtager og ejer af Bazar Vest.

Ejendomsselskabet er et af landets førende private ejendomsselskaber med en ejendomsportefølje på over 500.000 kvadratmeter i Aarhus, Odense og København.

Specialet er at omdanne industrikomplekser og fabriksejendomme til lejemål for erhvervsliv, institutioner, organisationer og myndigheder i primært Aarhus- og Odense området.

Læs meget mere om Ejendomsselskabet Olav de Linde her

07. november 2018

Der er meget at opleve i bazaren. Stemningen og det liv der er på stedet. I dag skulle vi kun handle og gik købt et bredt udvalg af tørrede bønner og grøntsager.

lime.png